Stigmatul cristic – binecuvantare sau blestem?!


Oamenii de stiinta au cercetat fenomenul dar nu au dat nici un raspuns. Inca. Pentru ca ranile exista cu adevarat, se deschid si se inchid fara vreo interventie exterioara. Si niciodata un stigmatizat nu a fost vindecat de doctori. Majoritatea ranilor sunt acoperite cu un fel de pielita care se da deoparte in zilele cand sangereaza. De regula ranile de la maini au forme circulare, ca si cum ar fi fost facute de catre piroane intrate in piele, iar rana dintre coaste are forma unei taieturi alungite.

Un caz straniu de stigmatizat l-a reprezentat nemtoaica Therese Neumann care, nu numai ca avea stigmatele cristice ci si niste capacatati deosebite, ea nehranindu-se vreme de 40 de ani si neinghitind lichide timp de 36 de ani. Nici Romania nu a fost ocolita de stigmatizati, cel mai celebru fiind al Carlei Ganea. Locuind in Vrancea, comuna Ciorasti, Carla prezenta aceste sangerari in zonele palmelor.

Spre deosebire de majoritatea stigmatizatilor, Carlei ii aparea in palme un lichid rosiatic, neinsotita insa de dureri sau rani locale. De fiecare data cand Carla isi stergea sangele aparut cu batista, de pe tesatura disparea, in cateva minute, orice urma de lichid. Neputand explica fizic aparitia stigmatelor, unii cercetatori au avansat o idee aproape fantastica. Ei afirma ca stigmatizatii sunt persoane care au fost printre crestinii crucificati la inceput, imediat dupa moartea lui Isus.

Dat fiind dragostea si credinta lor foarte puternica, aceste persoane nu s-au putut integra perfect in noua viata, modul in care au fost crucificati spunandu-si cuvantul. Adevarat sau nu, putem spune doar un singur lucru cu certitudine: stigmatele exista si nimeni nu le poate explica.

Eliszar

Reclame

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.