Istoria jucariilor sexuale


Istoria jucariilor sexuale nu a inceput cu produsele din cauciuc si latex ale zilelor noastre. De fapt, omenirea a folosit obiecte erotice inca de la inceputurile ei.

Dildo-urile (jucariile sexuale in forma de penis) au fost descoperite in arta Paleoliticului Superior care dateaza de peste 30.000 de ani. Aceste descrieri nu lasa nici un dubiu asupra utilizarii acestora. Producerea placerii, personale sau a unei alte persoane, cu un asemenea obiect a fost „NO-BRAINER” cu atat mai mult cu cat a precedat chiar si descoperirea rotii.

Istoria jucariilor sexuale incepe, de fapt, cu grecii. Dildo-urile apar in arta si literatura lor din secolul al III-lea si al IV-lea i.e.n., acum aproximativ 2400 ani. Intre numeroasele artefacte (lucruri facute de oameni), este si un vas pe care

este pictat un dildo cu doua capete. Atata timp cat grecii nu se imparteau in grupuri cu orientari sexuale (de exemplu: normal,gay, lesbiana), folosirea unor

asemenea obiecte era un lucru obisnuit. Era o societate patriarhala, in care sotia era cu 10-20 ani mai tanara decat sotul, barbatii se bucurau de sex cu concubinele, si, de asemenea, o societate care indemna tinerii sa isi faca singuri sex oral. Astfel, dildo-ul le servea in orice relatie pe care si-o gaseau.

In Egipt, Cleopatra (69-30 i.e.n.) era recunoscuta pentru impartirea patului cu un regiment de barbati imediat dupa ce avea o intalnire cu Caesar. Istoria nu ne spune prea multe despre apetitul sexual al egiptenilor, dar exista probe care dovedesc ca dildo-ul era apreciat si era o obisnuinta a acelor timpuri. Ne putem imagina ca insasi regina Nilului il folosea atunci cand barbatii erau plecati la razboi.

In mod surprinzator, istoria majoritatii jucariilor sexuale vine din arta erotica a fiecarei culturi si epoci. Muzeul Istoriei din Hong Kong are expusa o veche fleac sexuala din bronz „ancient chinese bronz sex toy” datand dinaintea Dinastiei Han (acum aproximativ 2000 de ani). Muzeul Sexului din Amsterdam gazduieste cateva fabuloase opere de arta erotica care arata jucarii sexuale.

Jucariile sexuale au existat intr-o forma sau alta din cele mai vechi timpuri, dar romanii(Ancient Roman”) sunt considerati primii care le-au folosit pe scara larga. Exista multe documente care confirma ca erau foarte bine organizate „that sexual pastimes in were often highly „organized” and inventive with orgiastic rituals and other activities, often involving the use of dildos and other phallic objects”.

Femeile romane aveau o anumita libertate (inclusiv sexuala) care nu se regaseste in alte culturi stravechi(ancient cultures) cel putin in perioada urmatoare lui Iulius Caesar – perioada imperiala(the Empire Period). Aceasta a condus la extinderea gamei instrumentelor sexuale pentru femei, mai ales cele ale caror soti erau plecati la razboi.

Imperiul Roman
a fost, de departe, exagerat din punct de vedere al orgiilor sexuale. Nu este de mirare ca, cuvantul „sex” vine de la cel latin „sexus”. Ambele istorii atat cele scrise cat si cele artistice fac numeroase referiri la dildo-uri si alte descoperiri ale unor jucarii sexuale simple.

In Evul Mediu ( 476 e.n. pana la 1453), placerile sexuale erau numite „opera diavolului”. Persecutia Bisericii romano – catolice asupra celor ce lasau frau liber dorintelor sexuale si multi au sfarsit in inchisori sau arsi pe rug. Imbracamintea acelor timpuri impunea ca, atat femeia cat si barbatul, sa aiba tot corpul acoperit, de la gat pana la picioare. Lenjeria sexy feminina era interzisa de teama pedepselor. Cei care sopteau cuvantul „dildo” erau pedepsiti cu moartea.

In secolul al XII-lea, barbatii europeni foloseau centuri de castitate pentru a-si pastra sotiile credincioase. Centurile erau confectionate din piele cu chingi metalice care puteau fi inchise sau deschise la pofta sotului si care erau prevazute cu lacate ale caror chei le pastra sotul. Existau, de asemenea, dispozitive de castitate si pentru barbati!

In Italia, intre secolul al XIV-lea si al XVI-lea, dildo-urile erau numite „diletto” (insemnand placere). Realizate din piele, piatra, fildes sau lemn, erau destul de primitive dar functionale. Artistii priceputi si de incredere realizau dildo-uri si la comanda. Cei care le utilizau, foloseau ulei de masline pentru lubrificare.

Jucariile sexuale erau, de asemenea, tabu si in Anglia, in epoca victoriana. Cu toate acestea, in epoca victoriana (mijlocul secolului al XIX-lea) au fost introduse dildo-urile din cauciuc, butt-plugs (vibratoare anale) si vibratoarele obisnuite(1869). Fata de predecesorii lor, acestea erau mult mai igienice, confortabile si realistice.

In anii „20, filmele erotice cu femei care foloseau vibratoare ca stimulatoare sexuale au devenit obisnuite, iar in anii „30 aceste jucarii sexuale au devenit disponibile tuturor.

In 1948, sexologul Alfred Kinsey a socat lumea cu o lucrare a sa, in care preciza ca 94% din barbati si 40% din femei admiteau ca se masturbeaza pentru a junge la orgasm, lucru considerat rusinos la vremea aceea. Astazi, Institutul Kinsey declara ca majoritatea oamenilor se masturbeaza indiferent de varsta, sex, stare civila sau orientare sexuala.

In timpul anilor „60 s-a dezlantuit „dragostea libera”.In aceasta era, istoria jucariilor sexuale devine mult mai interesanta, deoarece oamenii puteau primeste jucariile respective din diferite magazine sau prin intermediul revistelor de specialitate.

In zilele noastre, jucariile sexuale sunt tot mai numeroase si mai variate. Ele pot fi obtinute cu usurinta fie din magazinele de specialitate existente in majoritatea oraselor.

Anunțuri

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s