POLARIZAREA SOCIETATII LA COTE MAXIME


2% din populatia globului detine jumatatea din resursele si bogatiile planetei si implicit ale celorlalti oameni. In 2006 s-a consemnat cel mai rapid ritm de crestere a averilor celor bogati din ultimii sapte ani, informeaza BBC. La nivel mondial exista 9.5 milioane de persoane a caror avere depaseste un milion de dolari, in timp ce numarul super-bogatilor, categorie in care intri numai daca ai in conturi peste 30 de milioane, este de 95 de mii de

persoane. Cum spuneam ban la ban trage, anul 2006 avand cel mai rapid ritm de sporire al averilor celor mai bogati oameni din lume.

In acest context exista o serie de factori care fac ca averile sa creasca. In primul rand, in tarile dezvoltate precum SUA sau Marea Britanie s-a inregistrat o crestere economica puternica ce a rezultat in profituri mari pentru corp oratii

(outsource si concedieri de personal), Rusia a beneficiat din plin de preturile record ale materiilor prime pe care le exporta, iar Asia si India si-au accelerat ritmul de crestere economica.

Saptamanile trecute, mai multi politicieni si bancheri au avertizat ca populatia saraca a lumii risca sa ramana mult in urma.

Anunțuri

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s