Degeaba s-a străduit să arunce pisica în curtea altora


Băsescu ştia tot

Documente apărute în ultima vreme ne arată că Traian Băsescu ştia de toate marile teme controversate care au ţinut capul de afiş al agendei publice în timpul mandatului său. El niciodată nu a fost constant în ceea ce a spus, s-a răzgândit de foarte multe ori, a controlat şi a condus Guvernul.

Când a fost prins la înghesuială, Băsescu a spus că ori a uitat, ori că nu avea habar de acele lucruri.

întocmite de Serviciul Român de Informaţii, multe dintre ele fiind transcripturi ale unor convorbiri dintre celebrul sirian şi fostul procuror Ciprian Nastasiu, declarat singur răspunzător al fugii lui Hayssam din ţară.

În ciuda faptului că liderii partidului prezidenţial au infirmat că Băsescu ar fi misteriosul “profesor”, protectorul sirianului, din câteva facsimile reiese clar că acest apelativ aparţine şefului statului. Şi, de asemenea, că Traian Băsescu era în permanenţă la curent cu demersurile şi negocierile cu privire la punerea în libertate a sirianului, aflat în acea perioadă reţinut la Penitenciarul Rahova.

Nota secretă

Nota strict secretă din care rezultă că Hayssam a avut o înţelegere, anterioară punerii sale în libertate, cu oficiali ai statului< Prevenit de lucrătorii SRI şi SIE că Omar Hayssam intenţionează să fugă din ţară în perioada 26 iunie-1 iulie 2006, şeful statului nu ar fi întreprins nici un demers pentru dejucarea planurilor acestuia.

În mod cu totul ciudat, exact în acea perioadă, sistemele prin care teroristul era monitorizat audio şi video s-au defectat ca prin minune.

În cadrul stenogramelor, atât procurorul Nastasiu, cât şi Hayssam au invocat adesea autoritatea “profesorului”, despre care primul dintre aceştia a declarat, în cartea sa “Prădarea României”, următoarele: “O spun cu toată responsabilitatea: când Omar Hayssam vorbea de profesor, vorbea de preşedintele României”.

Nota strict secreta din care rezulta ca Hayssam a avut o intelegere, anterioara punerii sale in libertate, cu oficiali ai statului

Pe lângă informările pe care Traian Băsescu, în calitate de şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, le primea zilnic din partea serviciilor secrete, cu privire la intenţiile sirianului, au existat şi alte surse, interne şi externe, destul de credibile.

Datorită acestora, nu se poate pune problema că locatarul de la Cotroceni n-ar fi ştiut ce avea să se întâmple, pe 30 iunie 2006, când Hayssam s-a evaporat. Ba dimpotrivă.

• Traian Băsescu ştia de fuga lui Hayssam

• Traian Băsescu ştia de răpirea jurnaliştilor

• Traian Băsescu ştia de băieţii deştepţi din energie

• Traian Băsescu ştia de criza economică

• Traian Băsescu ştia de afacerea ALRO Slatina

• Traian Băsescu ştia de afacerile lui Negoiţă şi Videanu

• Traian Băsescu ştia de vânzarea Novotel

• Traian Băsescu ştia de construcţiile mamut de la Băneasa

• Traian Băsescu ştia de voturile adunate de PDL pentru EBA

Anunțuri

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s