FBI redeschide ancheta cu privire la cel mai mare furt de arta din istorie


La douazeci de ani de la cel mai mare furt de obiecte de arta din istorie, FBI redeschide ancheta cu speranta ca cele 13 tablouri in valoare de 500 de milioane de dolari sustrase de la muzeul din Boston vor fi recuperate.

concertul DE VERMEER

Disparitia picturilor semnate Rembrandt, Vermeer, Degas si Manet pe 18 martie 1990 de la Isabella Stewart Gardner Museum a ramas un mister pana in ziua de azi, informeaza The Daily Telegraph

Hotii au exploatat la maximum carentele de securitate ale muzeului si au patruns inauntru costumati in ofiteri de politie, la primele ore ale diminetii.

Dupa ce i-au legat pe cei doi paznici neexperimentati care supravegheau galeriile, jefuitorii s-au plimbat nestingheriti timp de 81 de minute, alegandu-si cu grija tablourile care ii interesau si pe care le-au sustras ulterior.

Spre surprinderea anchetatorilor, niciunul dintre acestea nu era protejat cu un sistem de alarma.

Cea mai valoroasa panza, „Concertul” lui Vermeer, este considerata una dintre cele mai mari capodopere si este estimata la circa un sfert de miliard de dolari.

Cu toate ca anchetatorii au depus toate eforturile autorii jafului au ramas neidentificati pana in ziua de azi. FBI a decis sa deschida noi piste de cercetare, folosind tehnicile evoluate de identificare a persoanelor pe baza ADN-ului, posibilitati inexistente in urma cu 20 de ani.

Trecand peste toate, directorul securitatii muzeului, Anthony Amore, s-a aratat socat de alegerile facute de hoti, in opinia sa cu totul lipsiti de cultura generala. De exemplu, acesta s-a aratat stupefiat de faptul ca hotii s-au razgandit si au abandonat un autoportret al lui Rembrandt, extrem de valoros, in schimb au luat cu ei un tablou al lui Manet fara mare pret.

„Daca m-as intalni cu hotii i-ar intreba foarte curios:De ce ati luat acel tablou? SI  de ce ati trecut pe langa Rafael?'”, s-a aratat Amore intrigat.

Anunțuri

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s