Primarul Chiliman da averi pe avocati ca sa sparga sentinta CA Suceava, care i-a anulat autorizatia ilegala data pentru turnul „Cathedral Plaza”. Se vrea stramutarea procesului la Cluj!


Conform unor cereri adresate de Primaria Sector 1, condusa de Andrei Chiliman, procesele acestuia din urma din razboiul sau cu Arhiepiscopia Romano Catolica ar fi costat peste 35.000 euro numai pana anul trecut. Onorarii platite cu precadere caselor de avocatura SCA “Bostina si Asociatii” si “Flavia Teodosiu”.

Primarul Andrei Chiliman este disperat ca judecatorii Curtii de Apel Suceava au decis, in mod irevocabil, ca autorizatia de construire data de el in anul 2006 pentru turnul de peste 20 de etaje ridicat ilegal la numai 8 metri de monumentul istoric Catedrala Romano-Catolica “”Sf. Iosif” a fost anulata. Chiar daca pana acum, din informatiile pe care le detinem proprietarii turnului i-ar fi dat lui Chiliman asigurari ca nu se vor indrepta impotriva lui cu cereri de daune pentru contravaloarea turnului ridicat pe o autorizatie de

construire data “pe ochi frumosi”, fara avizele obligatorii ale institutiilor de resort, pierderile de zeci de milioane de euro ale investitorilor de la SC Millennium s-ar putea sa treaca peste promisiunile date odata ce orice cai extraordinare de atac vor fi respinse, si sa se indrepte cu actiuni in dezdaunare impotriva emitentului autorizatiei de construire.Combinatorii ar prefera o stramutare la Cluj!

Daca legea va fi respectata pana la capat, turnul de langa catedrala va trebui demolat. Caz in care este foarte posibil ca actiunile de dezdaunare sa-l transforme pe Chiliman intr-un “homeless”, lipit pamantului…

Acesta este motivul pentru care primarul Chiliman a pornit in numele Primariei patru contestatii in anulare si revizuiri, precum si 6 stramutari (fata de doar 2 actiuni ale SC Millennium) toate in scopul de a muta cumva procesele de la CA Suceava, in alte zone ale tarii cu sanse mai mari de castig. Surse avizate ne-au anuntat ca artizanii acestor stradanii de a schimba o decizie irevocabila, intrata in puterea lucrului judecat, ar dori cu orice pret ca dosarele sa fie stramutate la CA Cluj. De ce la Cluj? Daca se tine cont ca in spatele afacerii turnului “Cathedral Plaza” este de notorietate ca stau interese PDL, Clujul este stiut ca fiind fieful portocaliilor din Justitie, din aceasta zona fiind recrutati mai toti sefii marilor parchete, ai Internelor si nu numai.

Consilierii PS1 stiu cat se cheltuie cu procesele disperate ale lui Chiliman?

In alta ordine de idei, la ora actuala, procesele pe cai extraordinare de atac de la CA Suceava si Inalta Curte, initiate de avocatii lui Chiliman (fara ca actiunile depuse la instanta sa poarte semnatura primarului cum s-ar fi cuvenit) costa teribil de mult. Din informatiile noastre, onorariile avocatiale ar fi de 75 euro/ora. Cine plateste deplasarile avocatilor si onorariile acestora, in conditiile in care nu mai sunt sperante de castig, intrucat autorizatia de construire a fost anulata irevocabil, pe calea unei revizuiri?!? Revizuire la revizuire inca nu s-a mai vazut in Justitia romana… Adaugam ca primarul Chiliman este ajutat in procesele sale si de cei de la SC Millennium, care i-au servit opinii legale contractate cu avocatul Ion Deleanu, opinii pe care ne abtinem sa le comentam.

Important de precizat ca pe partea penala a acestui caz – respectiv pentru construirea cu incalcarea prevederilor Legii constructiilor – unde la nivelul Parchetului Sectorului 1 s-a dispus initial o ordonanta de sistare a lucrarilor, dar apoi s-a dat neinceperea urmaririi penale fata de proprietarul turnului si constructorul Bog’Art, solutia data de procurori a fost atacata nu doar de Arhiepiscopie ci, mai nou, chiar de catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

 

Anunțuri

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s