COMUNITATEA INTERNAŢIONALĂ BAHÁ’Í ÎN LUME


Religia Bahá’í este reprezentată la Naţiunile Unite (New York, Geneva şi Nairobi) precum şi în organisme internaţionale neguvernamentale cum sunt:
Consiliul Economic şi Social (ECOSOC)
Fondul Internaţional pentru Educaţia Copiilor (UNICEF)
Programul Naţiunilor Unite pentru Mediul (UNEP)Comunitatea Internaţională Bahá’í acţionează în strânsă legătură cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a atinge obiectivele indicate în Carta Naţiunilor Unite: pacea mondială, drepturile universale ale omului, dezvoltarea economică şi socială a popoarelor lumii.

Principalul Reprezentant al Comunităţii Internaţionale Bahá’í la Naţiunile Unite, Bani Dugal, la ceremonia Zilei Internaţionale a Femeilor la Naţiunile Unite, New York, în data de 4 martie 2005

Copyright 2006, Bahá’í International Community

În domeniul dezvoltării economice şi sociale, Comunitatea Internaţională Bahá’í a conlucrat în strânsă colaborare cu ECOSOC, cu Comisiile Operative, cu Comitete şi Organisme Asociate, furnizând informaţii cu privire la drepturile omului, statutul femeii, alimentaţia mondială, ştiinţă şi tehnologie, populaţie, droguri, mediul înconjurător, familie, tineret, etc.

Comunitatea Internaţională Bahá’í a participat, aducând propuneri, la toate conferinţele guvernamentale şi la seminariile oranizate de ECOSOC.

În 1978 Comunitatea Internaţională Bahá’í a prezentat la sesiunea specială a Adunării Generale a Naţiunilor Unite dedicată dezarmării, o declaraţie asupra dezarmării şi păcii.

În mesajul său către Conferinţa Internaţională Bahá’í, care s-a desfăşurat la Paris în august 1976, Secretarul General al Naţiunilor Unite a scris aceste cuvinte: „Sunt bucuros că am ocazia de a ura Conferinţei Internaţionale Bahá’í şi tuturor participanţilor un deplin succes. Instituţii neguvernamentale afiliate la Organizaţia Naţiunilor Unite, aşa cum este a dumneavoastră, care se ocupă în mod atât de amplu de probleme majore care interesează comunitatea mondială şi căutând soluţii ce servesc tuturor naţiunilor, aduc o contribuţie cu adevărat substanţială şi foarte importantă la activitatea şi opera Naţiunilor Unite”.

//

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.