Bruxelles-ul a explodat azi. Adio, Uniunea Europeana!


Pactul de la Bruxelles e terminat!

Va mirați?

O grămada de imbecili au răsuflat ușurați când s-a semnat Pactul de la Bruxelles pentru salvarea zonei euro: cică, gata, Europa sociala a scăpat de la moarte! A scăpat pe dracu! In comentariul de săptămâna trecuta am zis foarte clar: Pactul e egal cu zero! Nici nu merita discutat! (vezi Dezastru la Bruxelles: operația a reușit, pacientul e mort!).

De ce?

Simplu: pentru ca limitarea deficitului si a risipei e o măsura excelenta, dar care trebuia luata acum 20 de ani. Ea nu rezolva cu nimic criza de bani in care se afla acum toata Europa. Risipa deja s-a produs! Uniunea Europeana deja e in faliment!

Pactul a prevăzut ce-i drept si un fond de salvare a tarilor din zona euro: 200 de miliarde de euro. Care trebuiau dați la FMI (fără dobânda)…după care FMI sa-i dea înapoi (cu dobânda), tarilor cu probleme. Cam complicat, nu-i așa? Dar nu metoda era principala problema, ci suma: 200? Doua sute? Hahaha….va mai amintiți ca numai Grecia ar fi trebuit sa primească 100 de miliarde ajutor (pe care n-o sa-i mai primească niciodată)? Datoria totala a tarilor din zona euro depășește 24 de trilioane de dolari: trilioanele sunt alea cu 12 zero-uri! Pai 200 de miliarde sunt o picătura intr-un ocean de datorii:

Italia
Datoria raportată la PIB – 146%
Datoria externă – 2,6 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 44.760 dolari

Spania
Datoria raportată la PIB – 179%
Datoria externă – 2,46 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 60.614 dolari

Grecia
Datoria raportată la PIB – 182%
Datoria externă – 579 miliarde de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 53.984 dolari

Germania
Datoria raportată la PIB – 185%
Datoria externă – 5,4 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 51.572 dolari

Portugalia
Datoria raportată la PIB – 223%
Datoria externă – 552,2 miliarde de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 51.572 dolari

Franţa
Datoria raportată la PIB – 250%
Datoria externă – 5,37 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 83.871 dolari

Austria
Datoria raportată la PIB – 261%
Datoria externă – 867 miliarde de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 105.616 dolari

Belgia
Datoria raportată la PIB – 335%
Datoria externă – 1,32 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 127.197 dolari

Olanda
Datoria raportată la PIB – 376%
Datoria externă – 2,55 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 152.380 dolari

Irlanda
Datoria raportată la PIB – 1.382%
Datoria externă – 2,38 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 566.756 dolari

Pentru comparație, datoria Marii Britanii:

Marea Britanie
Datoria raportată la PIB – 413%
Datoria externă – 8,9 trilioane de dolari
Datoria externă pe cap de locuitori – 146.953 dolari

 


Nimeni nu mai vrea sa dea bani pentru salvarea euro!

Teoretic, tarile euro (Germania, Franța, Italia, Spania etc.) trebuiau sa dea cam 120 de miliarde. Englezii vreo 30. Iar ăștia mici din Est (România, Bulgaria, Cehia, Ungaria) sa vina si ei cu vreo 50 . Ei bine, nici n-a trecut o săptămână si guvernele s-au răzgândit: nu mai dau nici un ban pentru salvarea euro!

Prima a fost România, care nici nu ieșise bine din sala de conferințe ca a zis: ne pare rău, noi vroiam sa luam bani de la FMI – nu sa-i dam noi bani! (românii chiar au o poveste, cu un taran care s-a dus la oraș cu bicicleta, ca auzise ca se dau mașini gratis: dar când a ajuns a aflat ca nu erau mașini, erau biciclete. Si nu se dădeau, se luau).

A doua a fost Ungaria. După care miliardele au căzut ca popicele: George Osborne a declarat la Londra, no money for saving euro! Ieri, premierul Bulgariei a anunțat si el cu regret: noi ne-am plătit toate datoriile către FMI, nu vad de ce ar trebui sa le mai dam bani. La o ora după Bulgaria, refuza si Cehia.

Si știți ce? toate tarile astea au dreptate! Uitați-va puțin la lista aia cu datorii: nu e clar ca Uniunea Europeana e un cal mort? Ce rost are sa mai pompezi bani in el? falimentul e inevitabil! Zeci de ani de protecție sociala dementa, de persecutare a patronilor si favorizare a angajaților puturoși, au dus la un final așteptat. Firmele europene au devenit cele mai necompetitive din lume! Socialismul si-a împletit singur funia cu care s-a spânzurat.

 


FMI a rămas cu buzunarele goale!

Un singur lucru m-a uimit, când am auzit decizia de la Bruxelles: de ce adică, tarile UE trebuie sa împrumute ele FMI, ca după aia FMI sa le dea aceiași bani înapoi? Dar ce, FMI nu mai are bani?

Ei bine, nu! Conducerea FMI a anunțat vineri ca rezervele Fondului sunt cele mai scăzute din istorie: doar 290 de miliarde de euro! Si stați, ca asta nu e tot: luni, SUA a anunțat ca retrage din FMI 100 de miliarde de euro. Acum, imediat! Si încă aproape 40 de miliarde in ianuarie 2012. Deci FMI rămâne doar cu vreo 150 de miliarde de euro. Praful de pe toba! Acum am înțeles de ce este nevoie ca europenii sa dea ei bani FMI-ului!

Este sfârșitul FMI ca banca!


Ce se va întâmpla cu UE?

Pai tarile din zona euro au rămas sa se salveze singure. In 2010, am spus ca asta se va întâmpla cu siguranța: legea junglei. Fiecare pentru el (vezi Noua Ordine Europeana nu include România). Vor reuși sa se salveze? Bineînțeles ca nu! Daca ar fi avut resurse sa scape, n-ar fi ajuns in situația asta de la bun început! E ca si când ai încerca sa te salvezi singur de la înec, trăgându-te de par.

Ce se va întâmpla cu România?

Soarta României îmi place in mod deosebit! Idioții de români aveau impresia ca pe ei nu-o sa-i atingă criza: nici o problema, ne salvează UE! Ne salvează FMI-ul! Ne salvează americanii! Tâmpeniile astea au fost declarate public si de președintele Băsescu, si de cei doi cretini siamezi din opoziție: Ponta si cu Antonescu. Optimismul tipic românesc.

E greu de crezut ca exista oameni atât de prosti, dar realitatea e limpede: in ultimii 4 ani, toate partidele românești s-au perindat pe la guvernare – si nici unul n-a făcut nimic. De ce? pai tocmai de-asta: ce rost are sa ne zbatem noi, când abia așteaptă occidentalii sa ne scoată din rahat pe banii lor?

Ei bine micuților, nu va mai scoate nimeni. FMI-ul mai trebuia sa va dea la primăvara ultimii 450 de milioane de euro. In primul rând, suma e ridicola: România împrumuta lunar 1,5 miliarde de euro! 2 milioane pe ora! Pai “ajutorul” FMI ar ajunge pentru fix…9 zile! Hahaha…Si stați: in 2012, România va începe sa înapoieze ea o datorie de 16 miliarde de euro la FMI. Iar in 2013, va trebui sa înapoieze 20 de miliarde! Iar voi sperați sa va salvați cu…450 de milioane? Auziți, dar n-ar fi amuzant ca in final sa nu mai primiți nimic?

Concluzia: nimeni nu salvează pe nimeni!

FMI v-a închis robinetul. Băncile private, la fel: Banca Naționala a Austriei a anunțat oficial ca fluxurile de capital către România se opresc. Cat despre americani: ați încercat luna trecuta sa vindeți obligațiuni de 2 miliarde de dolari in SUA. Eșec total! N-ați vândut nimic! Americanii nu dau nici doi cenți pe pielea voastră!

Ce rămâne de făcut României?

Pai, ce opțiuni mai are o tara cu 6 milioane de pensionari, 4 milioane de asistați social si 4 milioane de angajați (din care 2 milioane freacă menta tot la stat)? Sa taie in carne vie. Si după ce nu mai are carne, sa taie si in os!

Va așteaptă exact ce v-am spus de mult: exploatare la sânge. Capitalismul sălbatic. Capitalismul pe pâine.

Pofta buna!

 

 

Mihai Giurgea

Un gând despre „Bruxelles-ul a explodat azi. Adio, Uniunea Europeana!

  1. Bogdan spune:

    Hehehe, si asta e abea inceputul…bravos de articol!Iara o sa facem foamea ca in anii 90’pana 2000 si sti ce s-a intamplat in perioada aia?La bulgari era criza pana la foame ’99, au cautat sa nu mai stea la mana altora,dupa ce au luat imprumut de la banca mondiala.Nu stiu daca sti dar unii cetateni bulgari dadeau „raiduri”, adica jafuri…mureau de foame si asa au ajuns o tara de mafioti,din cauza foamei, asa s-ar putea sa devina si unii dintre noi…Alta surpriza ar fi sa avem agricultori dar sa nu mai avem suprafata arabila a tarii, toata sa fie la straini, sau si mai rau sa ceara FMI ca plata teren arabil, mor de ras apoi sau de plans…par cam nebune dar stai sa vezi ce se intampla pe viitor…Nu vad SUA cu ochi buni, nici pe arabii bogati.Cei din urma o sa controleze lumea alaturi de americani.Arabii au lichiditate adica bani SUA are tehnologia, razboiul stai sa vezi…

    Apreciază

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.