Nicolae Ceauşescu se zvîrcoleste în mormînt


Băi, este extraordinar cum poa să te învîrtă Traian Băsescu, de ai impresia că eşti chiar tîmpit iremediabil. Şi asta în discursul de ieri, în care nu mi-am dat seama dacă vorbea cu poporul, sau era în pre-ziua de 26 ianuarie! Astăzi, se împlinesc 94 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu! Împuşcat ca să-şi ţină gura, Ceauşescu a fost acuzat de: genocid (peste 60.000 de victime), subminarea puterii de stat, infracţiunea de distrugere a bunurilor obşteşti prin distrugerea şi avarierea unor clădiri, explozii în oraşe etc. şi subminarea economiei naţionale. O tîmpenie! Cifra de 60.000 de victime este fabuloasă, subminarea puterii de stat este ca aia cu tăiatul crăcii de sub bucă, distrugerea unor clădiri a rezonat în mintea românilor cu demolările vechilor construcţii, iar subminarea economiei naţionale este o acuzaţie de desen animat. Ceauşescu nu a lăsat ţara în datorii! Aseară, Băsescu spunea că vrea să se împace cu poporul şi a tras cîteva palme propriului partid care l-a propulsat în fruntea statului, semn că nu va mai ţine cont de el, nici cît negru sub unghie. Şeful statului a declarat că va continua ce a început: adică transformarea statului social în stat corporatist, pentru ca viitorul preşedinte să nu mai poată fi acuzat niciodată de subminarea economiei naţionale, pentru că aceasta nu va mai exista DELOC!

În ultimii 22 de ani, sub diverse guverne, economia ţării a avut parte de multe tentative de subminare, reuşite. Mai mult de 1.200 de foste unităţi economice cu capital de stat au fost închise. Utilajele cu care erau dotate acestea au fost părăsite, sau tăiate la fier vechi, iar oamenii care munceau acolo au rămas pe drumuri ori, în cele mai fericite cazuri, s-au retras la ţară. Aşa s-a format o pătură socială care, deşi are calificări din cele mai diverse, vegetează în gospodăriile rurale de pe urma cărora îşi duce traiul de zi cu zi, împiedicată de împrejurările economice să participe la crearea de valori materiale şi culturale. Acest potenţial a fost calculat la 3% din PIB, adică oamenii despre care vorbim ar putea participa cu trei procente la creşterea economică a ţării, potrivit specialiştilor. Lipsa preocupării guvernamentale de a scoate aceste 3procente „la luptă” reprezintă un act de SUBMINARE A ECONOMIEI NAŢIONALE! Reţeta de bază după care au operat sabotorii economiei româneşti este extrem de simplă şi clasică: vinzi ieftin şi cumperi scump, pentru a ajunge, în scurt timp, la sapă de lemn, şi a solicita ajutor extern, DEZINTERESAT.

„Statul este cel mai prost manager” şi „industria este un morman de fiare vechi” au fost tezele care au guvernat economia încă din primii ani după 1990, inclusiv în discursul lui Traian Băsescu de aseară. În aceste condiţii nu e de mirare că SĂNĂTATEA trebuia vîndută, iar pacienţii transformaţi în simple PORTOFELE. Soluţia trîmbiţată de SALVATORII EXTERNI aproape că se impune de la sine: statul să-şi vîndă toate activele, pentru a scăpa de căpuşe şi pentru ca respectivele unităţi să intre în circuitul normal al pieţei. Lucru care va fi făcut, probabil, în acest an de Guvernul Boc – CARE NU ARE NICI O LEGĂTURĂ CU TRAIAN BĂSESCU, să ne înţelegem… – sub atenta supraveghere a FMI, gest care va reduce România la o simplă adnotaţie geografică. Modul în care au fost realizate cele mai multe privatizări plasează România pe harta absurdului: vînzările a fost făcute la preţuri cam de 10 ori mai mici decît nivelul rezonabil şi şpăgile grase. Amintiţi-vă de Nobles Venture şi Combinatul Siderurgic Reşiţa, sau Petrotub, sau Petrom, sau Romtelecom, sau BCR, sau, sau, sau…

Furtul sistematic din banii publici, autostrăzi cu cel mai mare cost din lume, patinoare gigant, mita electorală, promisiunile fără acoperire, schimbarea macazului după cîştigarea alegerilor nu sînt, oare înşelătorii şi subminare a economiei naţionale? Ca să nu mai vorbesc de atentat la siguranţa naţională! Dacă Ion Iliescu a tolerat acest tip de „veselie distructivă”, Traian Băsescu A PĂSTORIT-O! Nicolae Ceauşescu se zvîrcoleşte în mormînt!

DE MERKAVA

Reclame

Si parerea ta conteaza...curaj !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.